Familjebehandling
På Fridenshem erbjuder vi familjebehandling baserad på kognitiv beteendeterapi (KBT). Vårt team består av socionomer, beteendevetare och socialpedagoger med vidareutbildning inom KBT.
Vi fokuserar på att förbättra familjedynamik, kommunikation och samarbetsförmåga. Genom KBT hjälper vi familjer att identifiera och förändra negativa tankemönster och beteenden som skapar konflikter.
Våra behandlare skräddarsyr insatser för att möta varje familjs specifika behov och mål. Med vår erfarenhet och kompetens skapar vi en trygg miljö där familjemedlemmar kan stärka sina relationer. Genom strukturerade samtal och praktiska övningar guidar vi familjer mot bättre förståelse och samspel, vilket leder till ökad harmoni och välbefinnande.
Kompletterande utredning i hemmiljö
Vi genomför utredningar i hemmet för att förebygga familjesammanbrott. Genom att kartlägga mönster, resurser och svagheter ger vi rekommendationer baserade på observationer i familjens miljö. Insatsen varar 3-10 veckor och är flexibel utifrån beställarens behov. Vi använder vår specifika FRID-mall och arbetar alla dagar i veckan för att förstå familjens vardag. Regelbunden uppföljning sker skriftligt och muntligt med beställaren.
Kvalificerad kontaktperson
Våra kvalificerade kontaktpersoner stödjer och vägleder barn och ungdomar (12–21 år) samt deras anhöriga för att förebygga sociala beteendeproblem, inklusive psykisk ohälsa, missbruk och kriminellt beteende. Genom relationsskapande arbete främjas individens positiva utveckling enligt vårdplanen.
Ungdomsbehandling/Särskilt kvalificerad kontaktperson (SKKP)
Våra ungdomsbehandlare som även benämns som särskilt kvalificerad kontaktperson, med utbildning inom KBT och specialkompetens i program som KRIM, CRA, A-CRA, rePulse och ART, arbetar för att skapa starka allianser med unga. De använder strukturerade samtal och involverar familjen i behandlingsmetoder för att uppnå önskade resultat.